På begäran!!!
FLÄSKFILÉGRYTA (4 pers. )
800 gr fläskfilé (ytterfilé går liiika bra, den är oftast billigare)
1 hackad gul lök
1 stor burk champinjoner (hela)
3 dl grädde
1 mörk oxbuljongtärning
3-5 msk mjöl
Vatten
Salt
Peppar
1 röd paprika
Skär fläskfilén i skivor och stek den. Salta o peppra. Lägg över i en gryta.
Bryn löken och champinjonerna, lägg över i grytan.
Bryn paprikan o lägg i grytan.
Lägg i en klick smör i grytan så det får smälta. Dra av grytan, pudra över mjölet, blanda allt... Häll på en skvätt vatten, så det blir tjockt, sen grädden så det blir lagom... Ha i buljongtärningen. Låt puttra ca 10 minuter, smaka av, krydda efter egen smak... Kanske behövs det en buljongtärning till, ibland har jag i ½ - 1 extra... Grytan blir bara godaer om den får stå o puttra länge, kanske en halvtimme.... MUMS!!!!!
Servera med pommes frites eller så lägger man fläskfilégrytan över kokt färsk pasta. Det sistnämnda är ju bra ifall man ska ha gäster, då kan man göra det färdigt innan och ställa det på lite värme i ugnen...
SMAKLIG MÅLTID!!!!!
Tack gumsan!!
Ska prova den i helgen!
PÖSS
oj vad gott det lät! hoppas att det är ok att jag sparar receptet:)
Låter gott! : )
hahaha här va ju grytan ju ;)
thanx ;)
hahaha här va ju grytan ju ;)
thanx ;)